HEADERnatas3 2021 2

Algemeen

Algemeen


De Verenigde Valkenswaardse Hondenliefhebbers, kortweg VVH, werd op 19 maart 1988 opgericht met als doelstelling het bevorderen van het contact tussen mens en hond in de ruimste zin van het woord. De VVH is een vereniging zonder winst belangen, waarin onze kaderleden volledig op vrijwillige basis en met passie voor honden de vereniging een warm hart toedragen. Zonder deze passie en inzet is de VVH geen VVH.

vvh logoOp dit moment verzorgen wij vooral cursussen die gericht zijn op het opvoeden van de (huis)hond. Hierbij is kennisoverdracht over het gedrag van honden een belangrijk onderdeel. Met deze kennis wordt de eigenaar in staat gesteld om in dagelijkse situaties op een juiste manier met de hond om te gaan. Verder verzorgen wij cursussen zoals Fun Obedience en Agility waarbij u op een leuke manier met hondensport bezig kunt zijn en kunt trainen om deel te nemen aan examens en/of wedstrijden. Als u wel op een leuke manier met uw hond bezig wilt zijn maar dit alleen recreatief wenst te doen dan kunt u terecht in onze Recreanten groep. Daarnaast bieden wij onze leden nog allerlei andere diensten en activiteiten.

In 2005 werd onze jarenlange inzet beloond door aansluiting bij de stichting 'Gedrag en Gehoorzaamheid en Behendigheid' van de Koninklijke Nederlandse Kennelclub 'Cynophilia'. Hierdoor kunnen we onze cursisten de mogelijkheid bieden om via de VVH een startlicentie aan te vragen en op landelijk niveau mee te doen aan diverse wedstrijden in FCI Obedience en Agility. Het biedt ons ook de mogelijkheid om landelijke wedstrijden plaats te laten vinden op eigen terrein.
Een aantal jaren later zijn de sporten varhuisd van Cynuphilia naar de Raad van Beheer. Door deze verhuizing is ook de VVH aangesloten bij de Raad van Beheer. Via de Raad van Beheer worden de sporten nu gehouden onder het reglement van de FCI.