HEADERnatas3 2021 2

Maatschappelijk

Maatschappelijk algemeen


De VVH zet zich in voor honden en hun eigenaren, dat mag duidelijk zijn als je onze website bekijkt. Daarnaast vinden wij dat het maatschappelijk belang van het hebben van honden ook erg belangrijk is. Immers, een goed opgevoede hond (en eigenaar) heeft in de maatschappij een veel beter aanzien dan een niet opgevoede hond (en eigenaar).
Maar de VVH gaat verder dan dat.

Honden kunnen meer dan alleen zich netjes aan de maatschappij aanpassen. Sommige honden van onze leden hebben nog een andere eigenschap en met deze eigenschap kunnen die ingezet worden als aaihond, nadat beide (hond en eigenaar) een uitvoerige test en opleiding positief hebben afgerond. Zij zijn dan een aaihondenteam.
Dit team gaat op vaste regelmaat naar instellingen om de bewoners daar een klein geluksmomentje te laten beleven. Meer hierover kun je lezen onder het kopje aaihonden.

De VVH zet zich ook in voor goede doelen. Zo heeft de VVH een adoptiehond bij Stichting DESUDO Blindegeleidehonden. Door een vaste bijdrage kan deze stichting een hond opleiden tot blindegeleidehond. Lees meer hierover onder het kopje adoptiehond.

Uiteraard wil je als hondeneigenaar en hondenliefhebber er niet aan denken, maar vroeg of laat zal je hond een keer komen te overlijden. Voor zij die dit al hebben meegemaakt, ervaren dat als een groot verlies, alsof er een familielid is overleden. Eigenlijk klopt dat ook, want de hond maakt deel uit van de familie. 
Ook de VVH is zich er van bewust dat dit erg zwaar is en heeft een aantal vrijwilligers die je kan begeleiden wanneer het zover is. Lees hierover onde rhet kopje afscheidbegeleiding.

De VVH heeft niet voor niets de kreet "een hondenleven lang".
Wij zijn er voor als je een pup hebt en kunnen er voor je zijn tot en met dat jouw hond overlijdt. En alle facetten die daar tussen zitten. 

Maatschappelijk team

ans
Ans
moniquew
Monique
nieuw
Riekie